Nieuws uit Zevenbergen

Like facebook.com/zevenbergen.net en mis geen enkel nieuwbericht!

Het team en de ouderraad van PCBS De Regenboog organiseren in het 25ste schooljaar op 
6 oktober 2018 van 14:00 uur tot 18:00 uur een reünie
in het schoolgebouw aan de Regenboogstraat 1 te Zevenbergen.

De reünie is bedoeld voor alle oud-leerlingen en medewerkers van De Regenboog en haar rechtsvoorgangers zoals
Het Kompas, (De Schelp,) De Wegwijzer, (Hummelhonk) en Eben-Haëzer die op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder zijn.

Partners van reünisten die niet op een van deze scholen hebben gezeten/gewerkt mogen ook inschrijven.

De kosten bedragen €10 p.p.

Vanaf heden kan er worden ingeschreven via www.reuniezevenbergen.nl

De reüniecommissie.

Dit jaar wordt dit druk bezochte carnavalsbal gehouden op 18 februari 2017.

De voorverkoop van het Grijze Kuivebal start 4 februari  2017 van 12.00 uur tot  13.30 uur in het restaurant van de Borgh. Maximaal kunt u 4 kaarten á €3,50 per persoon kopen. U krijgt daarvoor uiteraard een kopje koffie, 1 consumptie, lekkere hapjes en een middag vol ambiance.

Er gaat helemaal niets op de schop bij het Grijze Kuivebal! Wij blijven ons populaire Grijze Kuive feestje vieren zoals we dit gewent zijn. Een gezellige middag vol muziek, dans en entertainment.

In zaal “de Vlakte” van de Borgh kunnen 175 personen plaats nemen. Kom op tijd naar de voorverkoop want vol is vol.

 

Op de eerste dag van carnaval, namelijk op zaterdagmiddag 6 februari 2016, gaat om elf minuten over drie de kinderoptocht van start.

Natuurlijk openen we eerst op een officiele manier met onze mascotte ’t Knijn, het carnaval van 2016. 

Afgelopen weken hebben al veel kinderen geknutseld en gebouwd in het Knijnekot van Stichting Carnaval Zevenbergen. Al deze kinderen hebben, met hulp van begeleiders, gebouwd aan een wagen voor de kinderoptocht. Naar verwachting zal de kinderoptocht dit jaar een record aan deelnemers geven. 

Voor alle kinderen die mee willen doen aan de kinderoptocht is er een inschrijfmiddag georganiseerd bij dinercafé van der Hooft. Op woensdagmiddag 3 februari zitten de bestuursleden van Stichting Carnaval Zevenbergen van 14.30 tot en met 16.00 uur op jou te wachten. 

WIJ WILLEN DE TOESCHOUWERS VERZOEKEN NIET IN DE DIJKSTRAAT TE GAAN STAAN ! Er onstaan namelijk gevaarlijke situaties als daar praalwagens doorheen moeten rijden.

Ook het parkeren langs de optochtroute kan voor grote problemen zorgen. Er is een wegsleepregeling van kracht.

De afgelopen 5 jaren heeft de formule van Bont Gemaauw zich bewezen. Een enthousiast publiek, deelnemers die terug konden kijken op geslaagde acts en een uitverkochte zaal in de Borgh. En daarom gaan we als Stichting Carnaval Zevenbergen op deze voet door.

Ook dit jaar hebben de deelnemers zich in de voorbereiding ingezet om er weer voor te zorgen dat het 4 prachtige dagen gaan worden. Het programma wat u voorgeschoteld zal worden wordt verzorgt door dit jaar: 5 individuele, 2 duo’s en 2 groepen Dit alles wordt weer op een leutige manier aan elkaar gemaauwd door 3 presentatoren. Het thema van deze Bont gemaauw revue van dit jaar is: 55 jaar confetti. En daar is veel over te vertellen natuurlijk.

“We pakke-n-uit” is het motto dit jaar van carnaval en daar gaan we dan ook 4 dagen voor zorgen. De commissie “Bont Gemaauw”heeft er ook dit jaar weer voor gekozen om geen dagwinnaar en een overal winnaar te kiezen. Wij hopen dat het publiek weer de grote winnaar gaat worden.

 Op volgende data zullen onze lachspieren op de proef worden gesteld.

Donderdag       21 januari 2016      aanvang 19:45 uur

Vrijdag             22 januari 2016      aanvang 19:45 uur

Zaterdag           23 januari 2016      aanvang 19:45 uur

Zondag             24 januari 2016      aanvang 13:45 uur

Evenals voorgaande jaren zal dit alles gaan plaatsvinden in de Borgh. Kaarten zijn à € 9,00 verkrijgbaar op 9 januari 2016 ook in de Borgh. Uitgifte van volgnummers begint op zaterdag 9 januari om 10.00 uur. De rij wachtende voor volgnummers ontstaat vast weer veel eerder. Dus ben er op tijd bij. Vanaf 12.00 uur gaat de verkoop van start.

Maximaal kunnen er 4 kaarten per persoon worden aangekocht. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis genieten, mits ze bij hun ouders op schoot op de stoel zitten.

Kaartverkoop voor leden van de club van 100 is op vrijdagavond 8 januari vanaf 19.00 uur ook in de Borgh.

Meer informatie is te vinden op onze site: www.stichtingcarnavalzevenbergen.com of via telefoon nummer 0168 – 33 09 77 (na 18:00 uur !!)

Traditie getrouw staat revue Bont Gemaauw voor de aanloop en opwarmer voor carnaval, zo ook in 2017. Een enthousiast publiek, deelnemers terug van weggeweest en nieuwe en bestaande deelnemers zo konden we altijd al terug kijken op geslaagde acts en een uitverkochte zaal in de Borgh. En daarom gaat Stichting Carnaval Zevenbergen op deze succesvolle wijze door. 

Ook dit jaar hebben de deelnemers zich in de voorbereiding ingezet om er weer voor te zorgen dat het 4 prachtige dagen gaan worden. Het programma wat u voorgeschoteld zal worden gaat u allen vast weer verrassen. Dit alles wordt weer op een leutige manier aan elkaar gemaauwd door 3 presentatoren en 2 presentatrices. Het thema van deze Bont gemaauw revue van dit jaar is: SUPER-MART. En daar is weer veel over te vertellen natuurlijk. 

“t gao-d-op de schop”is het motto dit jaar van carnaval en daar gaan we dan ook 4 dagen voor zorgen. De commissie “Bont Gemaauw”heeft er al jaren voor gekozen vooral u de winnaar van de dag te laten zijn. Wij hopen dat ook dit jaar het publiek weer de grote winnaar gaat worden.

Op volgende data zullen onze lachspieren op de proef worden gesteld. 

Donderdag       9 februari  2017      aanvang 19:45 uur 

Vrijdag             10 februari 2017     aanvang 19:45 uur 

Zaterdag           11 februari 2017      aanvang 19:45 uur 

Zondag             12 februari 2017     aanvang 13:45 uur 

Evenals voorgaande jaren zal dit alles gaan plaatsvinden in de Borgh. 

Kaarten zijn à € 9,00 verkrijgbaar op 28 januari 2016 ook in de Borgh. Uitgifte van volgnummers begint op zaterdag 28 januari om 8.00 uur. De rij wachtende voor volgnummers ontstaat vast weer veel eerder. Dus ben er op tijd bij. Vanaf 12.00 uur gaat de verkoop van start.

Maximaal kunnen er 4 kaarten per persoon worden aangekocht. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis genieten, mits ze bij hun ouders op schoot op de stoel zitten. 

Kaartverkoop voor leden van de club van 100 is op vrijdagavond 27 januari vanaf 19.00 uur ook in de Borgh.

Meer informatie is te vinden op onze site: www.stichtingcarnavalzevenbergen.com of via telefoon nummer 0168 – 33 09 77 (na 18:00 uur !!)

 

Vanaf  zaterdag 2 januari 2016 gaan de leden van Stichting Carnaval Zevenbergen huis aan huis de Bult rondbrengen. Ze zullen in deze week ook bij u aanbellen en met enige trots aan u die kleurrijke carnavalskrant “de Bult” presenteren. En ook dit jaar is er weer een speciaal kinderbultje om ook de kinderen van ut Zeuvebultelaand te voorzien van informatie over het leukste feest van het jaar.

De Bult staat net als andere jaren weer vol met allerlei wetenswaardigheden over carnaval in ut Zeuvebultelaand. Om de kosten van dit gratis reisdocument voor carnaval te kunnen dekken vragen wij u een lot of embleem te kopen. De loten zijn slechts 1 euro per stuk, en het prachtige embleem kan u voor 3 euro in uw bezit krijgen.Met de verloting zijn mooie geldprijzen te winnen waarmee u met carnaval een extra zakcentje heeft

De populaire emblemen van SCZ worden tijdens deze verkoopdagen toegevoegd aan de verzameling van vorige jaren. Zonder het embleem van 2016 loop je tijdens de carnavalsdagen toch maar kaal rond.

Uiteraard kunt u de mensen van Stichting Carnaval Zevenbergen aanschieten voor de bestelling van ons jubileumboek of een vlag.

Wij brengen deze dan netjes bij u aan huis.

Na de officiële aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen op 14 november (vanaf 19:30 uur bij Diner Café Van der Hooft) staat op 28 november het volgende feest alweer voor de deur. Op die datum viert Stichting Carnaval Zevenbergen haar 55 jarig bestaan! Een mooi en carnavalesk lustrum dat gevierd zal worden met mensen van binnen en buiten Zevenbergen!

In 55 jaar heeft Stichting Carnaval Zevenbergen (SCZ) haar vleugels flink uitgeslagen en is er een mooi carnaval opgebouwd in ut Zeuvebultelaand door een enorm groot aantal vrijwilligers. Bij het vieren van het carnavalsfeest is voor SCZ steeds het betrekken van de gehele bevolking het doel geweest. Deze doelstelling staat nog steeds hoog in het vandaal en dat vertaalt zich onder andere in een zeer uitgebreid lesprogramma voor de basisscholen, een 55+ feestmiddag, bezoek aan de Zeven Schakels, carnavalsrevue Bont Gemaauw, etc. En natuurlijk de openbaar toegankelijke evenementen als de twee optochten, opening op Markt, De Bult etc. etc.  

Op vrijdagavond 27 november 2015 trapt SCZ het jubileumweekend af met een reünie voor genodigden, iedereen die zich in de afgelopen 55 jaar op wat voor manier dan ook heeft ingezet voor de totstandkoming, groei en het uitdragen van carnaval in Zevenbergen. 

De publieke feestavond, een samenwerking van SCZ en een vijftal horeca ondernemers uit Zevenbergen, vindt plaats op zaterdag 28 november 2015. Met een openbaar en gratis toegankelijk feest in de tent aan de Molenstraat viert SCZ haar jubileum. Op deze avond, in aanwezigheid van vele Prinsen en hun gevolgen uit geheel Nederland, zullen diverse bekende artiesten een mooi carnavalsprogramma wegzetten. Diverse Zevenbergse en Brabantse dweilband bijten het spits af waarna in een bonte mengelmoes artiesten als Denans, Marco Kanters en Snollebollekes zullen optreden. De gehele avond wordt gepresenteerd door Huub Hangop die ook zelf nog zal optreden. 

De tent gaat open om 19:30 en is gratis toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar (controle legitimatie bij de poort, onder 18 geen alcohol). Einde van de avond is om 01:00.