Op de beurs Transport & Logistics in Rotterdam blijkt dat de multimodaliteit van Logistiek Park

Moerdijk een sterk punt kan worden.

 

Door Henk den Ridder

 

Planeconoom Johan Leeuwestein van de gemeente Duiven is de eerste om toe te geven dat alle ge-

meenten de perfecte locatie voor logistieke bedrijven hebben.,, Wij liggen aan de hoofdas A12. En als straks de A15 wordt doorgetrokken liggen we helemaal goed." Ook de gemeente Moerdijk zegt

perfect te liggen. Tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en met weg, spoor en water

zeer multimodaal. De gemeenten Duiven, Zevenaar en Montferland tussen Arnhem en de Duitse grens werken samen in Regio, De Liemers. Drie aan elkaar grenzende industrieterreinen. ,,Elke gemeente is voor het eigen gebied verantwoordelijk, maar we presenteren ons gezamenlijk", zegt ambtenaar Leeuwestein.

Regio De Liemers is op de beurs Transport & Logistics in Ahoy aanwezig orn bedriiven te interesseren voor een vestiging. ,,We richten ons op sterk logistiek georiënteerde bedrijven. Maar nie-mand wil zaken doen. Recessie, hé´. Om het Logistiek Park Moerdijk van de grond te krijgen zullen ook nog veel zaken moeten worden gedaan. De multimodaliteit van het nieuwe terrein moet een speerpunt worden. Spoor, weg en water.

Een grote speler op logistiek terrein is Bring Cargo uit Zwijndrecht ( wereldwijd 24.000 werknemers ), “Er komen steeds meer multimodale goederenstromen. Dus is het goed om de krachten te bundelen”, zegt Michel van IJzendoorn van Bring Cargo.

Hij ziet een nieuw logistiek park wel zitten. ,,Als je moet kiezen tussen nieuwbouw of iets bestaands verbouwen dan is nieuwbouw toch vaak goedkoper. Als je geen hoge loods nodig hebt, hoef je die ook niet te bouwen", zegt de marketíng & sales director van Bring. Hij voorspelt dat steeds meer productiebedrijven zich met logistiek gaan bemoeien. Zoals de inland terminal bij Alphen aan den Rijn. Heineken had behoefte aan een terminal omdat de brouwer steeds meer over water vervoert. Transportbedrijf Van Uden stapte erin en exploiteert de terminal.

Ook Samsung bemoeit zich met de hele keten, dus van productie tot distributie. ,,Hoe gaan ze het inrichten?", vraagt Cor Veneboer van Sluyter Logistics uit Rotterdam zich over het LPM af, ,,Wij zoeken het in Rotterdam maar we kunnen het daar niet vinden. Rotterdam is vol en de grond is er te duur." ,,Hoho", zegt Aad van Eeden Petersman van Vepco uit Klundert. ,,Moerdijk is net zo duur als Rotterdam. En op Moerdijk krijg je ook alles in erfpacht." Van Eeden lijkt wel iets te zien in een Logistiek Park Moerdijk. ,,je moet het internationaal bekijken. Het ligt ideaal voor bedrijven die

er een hub naar Europa willen maken." Maar hij relativeert gelijk: ,,Er staat nu op Moerdijk en in Brabant ook veel leeg." Pekah Kleingeld van de Container Centrale Benelux zegt dat het nieuwe LPM zich moet specialiseren. ,,Amsterdam heeft zijn cacao, Oosterhout het beton. In Barendrecht streek een groenteveiling neer. Nu zitten er rond die veiling allerlei toeleveringsbedrijven.

Ook Moerdijk moet zich specialiseren", zegt Kleingeld. ,,Nu is de markt al behoorlijk verdeeld maar

als Moerdijk een gat ziet moet ie er meteen inspringen."

Na een korte pauze zegt Kleingeld: ,,Moerdijk zou zich moeten specialiseren in hout. Er zitten al

veel houtbedrijven op Moerdijk. Hout is groot, zwaar en lomp. Ideaal voor een logistiek centrum.

Het terrein heeft dan wel een grote trekker nodig waar andere bedrijven omheen gaan zitten.

 

Havenschap Moerdijk niet op beurs. 14-03-2013

 

Rotterdam - Op de beurs Transport & Logistics in Ahoy staan tientallen bedrijven die iets met

logistiek en transport hebben. Het Havenschap Moerdijk ontbreekt op de beurs. Terwijl er toch vergevorderde plannen zijn om bij industrieterrein Moerdijk een Logistiek Park Moerdijk te realiseren. ,,Klopt we staan er dit jaar niet", zegt woordvoerster Marjolein Bömer van het Havenschap. Het evenement paste niet in de agenda's van het schap. ,,Maar onze directeur gaat donderdag wel naar de beurs." Het Havenschap Moerdijk zal zich dit jaar op andere beurzen presenteren. ,,We kunnen niet overal gaan staan", zegt Bömer.

,,Ons budget speelt ook een rol." Of het Havenschap zich op een beurs laat zien hangt ook af van wat de bedrijven van het industrieterrein doen. Als er veel Moerdijkse bedrijven op een beurs

staan is het Havenschap eerder genegen er ook een kraam te huren.

Overigens zijn andere zeehavens en bedrijventerreinen ook niet te vinden op de beurs. Geen Port of Rotterdam, geen Zeeland Seaports.

Ook gemeenten moeten met een vergrootglas worden gezocht. Alleen de gemeente Noordoostpolder en de samenwerkende gemeenten Duiven, Zevenaar en Montferland (samen Regio De Liemers) hebben een kraampje. Het gezamenlijke doel is bedrijven te interesseren voor vestiging.